Als je deze site gevonden hebt, heb je waarschijnlijk interesse in rugby of ben je er al mee verbonden. Als je een keer mee wil trainen, is dat natuurlijk mogelijk. Het enige wat je in het begin nodig hebt zijn sportkleren, zonder ritsen of capuchon, bij voorkeur sportschoenen met noppen, een bitje is verplicht (te koop bij de club) en een handdoek om na de training te douchen. Als je mee komt trainen wordt er (bij de senioren) in het begin extra op je gelet, en krijg je doorgaans een wat meer persoonlijke uitleg over hoe het spel werkt en over hoe je, bijvoorbeeld, moet tackelen en passen. Na een paar trainingen kun je dan meestal volledig meetrainen met de senioren.

Ook bij de jeugd wordt er in het begin extra op je gelet, maar daar kan je meestal gelijk met alles meedoen! Spelenderwijs word je dan wegwijs gemaakt in de spelregels, in de verschillende posities en in de techniek van onder andere het tackelen. Er trainen zowel jeugdleden die al een paar jaar rugby spelen, als jeugdleden die pas net komen kijken, dus je past altijd binnen de groep.

Wij bieden de mogelijkheid dat om 4 keer gratis met proefles mee te doen en daarna 6 weken lang mee te doen als introductie lid, zonder verdere verplichtingen. Dit in verband met registratie bij de rugbybond en mogelijkheid om ook kennis te maken met het wedstrijdelement. Na zes weken besluit u of als u (al dan niet samen met uw kind) of u of uw kind lid gaat worden van ARC The Pigs. Zo niet, dan geeft u dat door en stopt uw lidmaatschap. Als u wel lid blijft dan worden de introductiekosten verrekend met de geldende contributie.

Trainingstijden

Groep Dagen en tijden
Dames en Heren (18+) Dinsdag en donderdag 20:00 – 21:30 uur
Colts (<18) Dinsdag en donderdag 20:00 – 21:00 uur
Junioren (<16) Dinsdag en donderdag 18:30 – 20:00 uur
Cubs (<14) Dinsdag en donderdag 18:30 – 20:00 uur
Mini’s (<12) Dinsdag en donderdag 18:30 – 20:00 uur
Benjamins (<10) Dinsdag en donderdag 18:30 – 19:30 uur
Turven (<8) Dinsdag en donderdag 18:30 – 19:30 uur
Guppen (<6) Dinsdag en donderdag 18:00 – 19:00 uur

Samen trainen voor het beste resultaat op de wedstrijddag.

ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie.

Gesteund door de omgeving.

ARC Sponsors.