ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Wedstrijd ARC The Pigs vs RC Drachten

Posted on 15 okt, 2013 in 1e team senioren

 Zondag 13 oktober 2013

De Arnhemse rugbyers van ARC The Pigs hadden wat goed te maken. Vorig jaar won RC Drachten, koploper in de derde klasse noordoost, met grote cijfers. Dat lukte ze zondag niet. Het werd in Arnhem 7-38.

De Friezen kwamen in de eerste helft op voorsprong. Ondanks een aantal doorbraken van Drachten hield de verdediging lang stand. Na een snelle actie van de lijnspelers drukte voorwaartse Jos IJspeert de eerste Arnhemse try. Dankzij de conversie van Jorrit Uithof kwam de score op 12-7.

Na de rust hadden stonden de Friezen op scherp. Dat was te merken. Drachten speelde hard spel, waar de The Pigs in de loop van de tweede helft steeds meer moeite mee kregen. Door een aantal wissels en blessures verloor het Arnhemse spel aan continuïteit, waar de tegenstander goed gebruik van maakte. In de laatste tien minuten drukte Drachten nog enkele try’s, waardoor ze met een 38-7 uitslag op zak terug naar Friesland konden.

Ondanks het verlies, een geflatteerde uitslag, speelden The Pigs met zelfvertrouwen. Ze hebben zich keurig staande gehouden tegen de nummer drie van vorig jaar.

Sybrand Loois