ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

The Pigs winnen return tegen Groningen

Posted on 29 nov, 2013 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijdverslag ARC the Pigs – RC Groningen 2
Verslag: Jeroen de Jong

Zondag was het tijd voor de eerste returnwedstrijd van het seizoen: ARC The Pigs – RC Gronigen 2. Op papier een spannende wedstrijd tussen de nummers zes en vijf in de derde klasse Noordoost. De heenwedstrijd werd door de Arnhemmers verloren met 36-12, maar door de recente overwinningen hadden The Pigs goed vertrouwen.

The Pigs hadden de eerste tien minuten van de wedstrijd aanvallende intenties en waren de bovenliggende partij. De try liet echter op zich wachten door goed verdedigend werk van Groningen. Uiteindelijk wist Jos IJspeert een doorbraak in de verdediging van de Groningers te forceren en opende zo de score. Met een benutte conversie werd de stand 7-0. Het wedstrijdbeeld veranderde niet en The Pigs waren ook de volgende tien minuten dominant. Tries leverde deze fase echter niet meer.

In de volgende twintig minuten vochten beide teams voor iedere meter en iedere ruck. Het spelbeeld was rommelig. The Pigs konden de aanvallende druk van de eerste 20 minuten niet volhouden en Groningen kwam beter in de wedstrijd. Via snel uitspelen van de lijn werd uiteindelijk een gat gevonden in de Arnhemse verdediging. Een tackle op de tryline bleek net te laat om de try te voorkomen en zo stonden ook de eerste punten van Groningen op het bord. De conversie werd gemist, stand 7-5.

Het spelbeeld tot rust bleef rommelig en gelijkopgaand. Groningen wist met een individuele actie, en de nodige gemiste tackles van The Pigs, op slag van rust een tweede try te drukken. De conversie werd niet benut, ruststand 7-10.

Na rust bleef de wedstrijd rommelig met het nodige balverlies van beide teams. Groningen was in deze fase op zoek naar een try en The Pigs werden in de verdediging gedrukt.
Bij een mooi uitgespeelde tegenaanval van The Pigs leek Joppe du Bois een try te drukken, echter deze werd afgekeurd. De hier opvolgende scrum werd door de Arnhemmers gewonnen, waarna Willem Scheerder de bal wist te drukken. Alsnog een try en met een benutte conversie werd de stand 14-10.

Groningen beet in de volgende fase van de wedstrijd fel van zich af en was dicht bij een try. Met hangen en wurgen bleef de Arnhemse defensie overeind. Het spel bleef op en neer golven en beide partijen bleven fouten maken. De uiteindelijk verlossing voor The Pigs kwam na een individuele actie van Nathan Visser. Met een kick wist hij de verdediging van Groningen volkomen te verassen, waarna hij de bal achter de Groningese defensie weer opeiste en doorspeelde naar Jorrit Uithof die de aanval af wist te ronden. De conversie werd niet benut, maar met een stand van 19-10 was er een gaatje geslagen.
De wedstrijd leek ook bij deze score te eindigen, echter in de laatste aanval van The Pigs werd een verdedigende kick van Groningen geblokt, waarna Nick Wiggers de vierde try voor The Pigs wist te drukken. Met benutte conversie werd de eindstand 26-10.

The Pigs pakken met de overwinning vijf punten en mogen zich opmaken voor een tweede confrontatie met de koploper in de 3de klasse Noordoost, aanstaande zondag.