ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

The Pigs winnen in Havelte

Posted on 30 okt, 2013 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijd RC the Big Stones vs ARC The Pigs
Verslag: Sybrand Loois

Tijdens de uitwedstrijd tegen The Big Stones hebben The Pigs een zwaarbevochten winst gepakt. Het werd in Havelte 24-19. Dankzij de belangrijke punten stijgen The Pigs in de competitie.
The Pigs nemen al snel het voortouw. Met hard werk komen ze door de sterke verdediging van The Big Stones, waardoor Willem Scheerder de eerste try kan scoren. De scrum van de thuisploeg blijkt voor The Pigs te sterk. De Arnhemmers worden overklast. The Big Stones scoren snel een try, waardoor ze na een rake conversie op voorsprong komen. Jeroen de Jong grijpt voor de rust nog een bal uit de lijn en brengt de ruststand weer op voordeel voor The Pigs.
Na de rust komen The Big Stones door sterk en snel spel terug op gelijke score. The Pigs hervatten zich, en Willem Scheerder herstelt met zijn tweede try de voorsprong. Het conversieschot van Jorrit Uithof raakt de paal en levert The Pigs geen punten op. De teams blijken aan elkaar gewaagd en de bal wisselt vaak van kant. Een sterke aanval door het midden levert voor The Big Stones nog een try op. Voor The Pigs reden om zich hard door de verdediging te knokken. Nadat een speler van Havelte offside staat, maken de voorwaartsen van The Pigs dankbaar gebruik van de penalty.Du Bois De 2e ontvangt uiteindelijk uit de diepte de bal en scoort de winnende try.
The Pigs staan nu zevende in de competitie.