ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

The Pigs weer in de plus

Posted on 19 nov, 2013 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijd ARC The Pigs vs RC Pickwick Players
Verslag Sybrand Loois
Thuis in Arnhem hebben The Pigs gewonnen van een onderbezet Pickwick Players uit Deventer. Het werd 54-3. Dankzij deze score staat het saldo van The Pigs weer in de plus en houden ze hun zesde positie vast.
Vanaf het eerste moment namen The Pigs het voortouw en werd de verdediging van de Pickwick op de proef gesteld. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Deventer. The Pigs wisten hun spel prima uit te spelen en al snel werd het harde werken beloond met de eerste try voor Stijn Du Bois. Niet veel later volgde zijn broer Joppe Du Bois met de tweede try voor de Arnhemmers. In de eerste helft scoren de broers allebei nog eens; Jorrit Uithof schopte de conversies naadloos tussen de palen. The Pickwick Players, die met een man minder op het veld stonden, wisten vanuit een penalty de ruststand op 28-3 te krijgen.
In de tweede helft gingen The Pigs door waar ze gebleven waren. De spelers van Pickwick boden verdedigend goed weerstand. Helaas moesten ze het vanwege blessures de laatste helft met nog een man minder doen en konden The Pigs hun gang gaan. De eerste try van de tweede helft komt op naam de zeer verdienstelijk spelende eerste center Mart Kattenbelt. Jorrit Uithof was ook goed voor een try. The Pigs maakten gebruik van de breedte van het veld die de Pickwick Players open lieten. Het waren de wingers Peter de Roock en nogmaals Joppe Du Bois die de eindscore op 54-3 zetten.