ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

The Pigs te laat terug in de wedstrijd

Posted on 10 dec, 2013 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijdverslag ARC the Pigs РGSRC 1

Verslag: Jeroen de Jong
 
De wedstrijd begon met aanvallend spel van The Pigs. De eerste minuten speelden zich af op de helft van de Groningse studenten, maar The Pigs waren slordig in balbezit en gaven de bal te makkelijk aan de tegenstander.
Uit een tegenaanval wisten de Groningse studenten door de verdedigende lijn heen te breken en de eerste try van de wedstrijd te drukken. De Arnhemse spelers bleven ook na deze try druk houden op de verdediging van Groningen en wisten via Joppe du Bois na een verdedigende fout een try te drukken.
Na de gelijkmaker veranderde het wedstrijdbeeld en lieten The Pigs de tegenstander het spel maken. De Groningse studenten maakten hier dankbaar gebruik van en drukten in de eerste helft hun tweede try.
De Groningse studenten bleven echter aanvallen en The Pigs moesten nog twee tries toestaan. Door hard te werken in de tweede helft wisten de Arnhemmers echter weer in de wedstrijd terug te komen.
Na een gewonnen scrum wist Jurjen van Dijk de trylijn te vinden en Nick Wiggers bracht met de derde try voor The Pigs de spanning in de wedstrijd weer volledig terug.
In de laatste minuten waren The Pigs volop in de aanval, maar er werd niet meer gescoord. Door het verlies beperkt te houden tot 21-26 hebben The Pigs in de competitiestand een extra punt bemachtigd en stijgen naar vijfde positie op de ranglijst.