ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

The Pigs en The Dukes nek aan nek

Posted on 17 mrt, 2014 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd ARC The Pigs – The Dukes 3

The Pigs speelden zondag een oefenwedstrijd tegen The Dukes uit Den Bosch. Beide partijen wisten veel try’s te scoren maar uiteindelijk gingen de Dukes er nipt met de winst vandoor, met een score van 38-41. De wedstrijd werd gespeeld in vier kwarten van twintig minuten.

De eerste tien minuten van de wedstrijd hadden The Pigs de leiding in de wedstrijd en openden al snel met drie try’s. Het duurde alleen niet lang voor de Dukes meer controle kregen over het spel. Ze domineerden de laatste momenten van de eerste twintig minuten en trokken daarmee de score in hun voordeel.

In de tweede kwart was het een wisselend spel waarbij de bal vaak van kant verwisselde. Beide partijen bleken zeer aan elkaar gewaagd. De gelijke waarde van de teams bleef het gehele spel zichtbaar en zorgde voor een mooie pot rugby om te spelen en te kijken.
Ten slot was er aan het eind van de wedstrijd nog ruimte voor een try van The Pigs maar kon dat helaas niet de winst voor the Pigs opleveren. De Dukes wonnen met een minimaal verschil van drie punten.

The Pigs maakte gebruik van deze oefenwedstrijd om verschillende spelers nieuwe posities te laten spelen en om zo meer variatie te verkrijgen bij volgende opstellingen. Ook werd het team versterkt door ervaren Old Pigs.

Verslag: Sybrand Loois