De club

Geschiedenis

ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie. In de eerste jaren uitkomend in de 1e klasse en de toen nog bestaande overgangsklasse. Later met wisselend succes uitkomend in de 2e t/m 4e klasse. In het begin was de vereniging alleen toegankelijk voor mannen. Medio jaren tachtig werd de eerste jeugdafdeling opgericht binnen de vereniging. Damesrugby bij ARC The Pigs is mogelijk sinds 1998.

Teams

Momenteel speelt het 1e heren team van The Pigs in de 3e klasse en het 2e herenteam in de 4e klasse. De damesleden spelen samen met The Ladywasps uit Nijmegen in de Lotto ereklasse. De jeugdteams werken en spelen samen met diverse andere clubs uit het oosten van het land. Dit gebeurt zoveelmogelijk geclusterd op zogenaamde clusterdagen.

Clubkleuren 

Rugbyclub The Pigs speelt in een zwart rugby tenue met op de rugbytrui één enkele horizontale groene band. De sokken zijn aan de bovenzijde voorzien van een groene band.

Clubaccommodatie

Rugbyclub The Pigs heeft sinds haar oprichting op diverse locaties in Arnhem gezeten. Na de oprichting van de vereniging hebben we een tijd gerugyed waar nu korfbalvereniging Oost-Arnhem is gevestigd onder aan de wijk Geitenkamp. Later is de vereniging verhuisd naar het terrein van de oude ijsbaan Thialf aan de Merwedestraat in de wijk Presikhaaf. Omdat dit terrein door invloed van nabijgelegen industrie verontreinigd was is besloten om in in 1994 te verhuizen naar de huidige locatie aan de Drielsedijk. Waar een stenen clubgebouw met veel enthousiasme werd gerealiseerd door leden met goede kleedvoorzieningen. In 2005 werd het wedstrijdveld voorzien van een veldverlichting, waardoor het mogelijk werd op het gehele veld te trainen. Dit was nodig gezien de toename van leden over de diverse leeftijdscategorien.

Momenteel groeit het sportpark Drielsedijk waar we zitten uit zijn jas. Om ruimte te creeren voor toekomstige ontwikkelingen, wordt momenteel onderzocht of ARC The Pigs een nieuw clubhuis realiseert op het sportpark naast het rugbyveld. Een nieuw clubhuis zou daarmee de groei die de vereniging doormaakt de laatste jaren beter fasciliteren.