ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Pigs te zwaar voor Big Stones

Posted on 10 feb, 2014 in 1e team senioren

ARC The Pigs – RC the Big Stones
Verslag: Wouter Baljet

De selectie van ARC The Pigs heeft zondag zijn positie op de ranglijst met succes verdedigd tegen de Big Stones uit Havelte. De mannen uit Drenthe werden met 53-10 verslagen.

Christiaan Hendertink opende de score vroeg in de eerste helft. Aan het eind van de eerste helft volgde er nog een try. Een eerste helft die voor de rest redelijk gelijk op ging. Toch gingen de Pigs met een stand van 14-0 de rust in.
Na de rust zette de Arnhemmers hun vlotte spel door met goed lijnspel. The Big Stones konden het tempo niet volhouden. En met ook nog een speler in de sin bin werd hun verzet gebroken. Dankzij try’s van Joppe du Bois, Stijn du Bois, Peter de Roock, Nick Wiggers en Jorrit Uithof werd de score snel vergroot. Dit was vooral te danken aan een lijn waar de bal vlot van hand naar hand ging. Hier had de tegenstander geen antwoord op.

Een tegenstander die er wel nog twee keer doorheen kwam en zo nog tien punten op het scorebord zette.
Door deze verdiende overwinning staan de Pigs nu negen punten los van the Big Stones. Ook kan er nog met een schuin oog omhoog gekeken worden naar de vijfde plek. Daarvoor zullen The Pigs volgende week uit tegen Drachten wel een goed resultaat neer moeten zetten.

Competitiepagina op Rugby.nl