ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Pigs sluiten seizoen af met klinkende overwinning

Posted on 3 apr, 2014 in 1e team senioren, Algemeen

 

Wedstrijdverslag RC Pickwick Players 2 – ARC The Pigs

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen hebben The Pigs overtuigend gewonnen van de Pickwick Players in Deventer met een score van 107-0. Daarmee zijn The Pigs in het klassement als vijfde geëindigd.

Al vroeg in de wedstrijd werd de eerste try gemaakt door Nick Wiggers. Deventer wist niet juist te reageren op het snelle lijnspel van The Pigs. De Pickwick Players lieten aan de buitenzijde van het veld ruimte over waar de Arnhemse wingers goed gebruik maakten. Duidelijk werd dat het voor The Pigs een goede dag zou worden. Het zou bepaald niet de enige try zijn in de eerste helft.

In de tweede helft pakten The Pigs de draad weer op. The Pickwick Players probeerde enkele keren over de blinde kant te gaan maar de verdediging van The Pigs anticipeerde goed. In totaal scoorden de Arnhemmers zonder al te veel problemen zeventien try’s en elf conversies.

Door het overwicht van The Pigs kwamen er andere ambities in beeld. Langs de zijlijn bestonden zorgen dat enkele spelers hun eerste try bij de club toch niet zouden scoren. Speciaal hierin was ‘international’ Francois L’Haridon die deze zomer weer terug verhuist naar Frankrijk. Uiteindelijk wist de Franse flanker de bal over de tryline te drukken. Ook Diederik Hammer maakte zijn eerste try. Voor The Pigs twee extra redenen om na de wedstrijd op de winst te proosten.

Hoewel dit de laatste competitiewedstrijd was voor dit seizoen zullen The Pigs nog wel in actie komen. Er worden nog verschillende toernooien gespeeld en natuurlijk laten The Pigs zich van hun zonnigste kant zien op beachrugbytoernooi op Ameland.

The Pigs danken iedereen die ons aanmoedigde en zien we zien jullie graag terug in het nieuwe seizoen.

Verslag: Sybrand Loois