ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Pigs halen moeilijke punten in Drachten

Posted on 16 feb, 2014 in Algemeen

RC Drachten – ARC the Pigs
Verslag: Stijn du Bois

De morgen begon met een lekker zonneschijntje. De Pigs waren klaar voor de aftocht naar Drachten. Iedereen arriveerde ruim op tijd, een aantal zelfs veel te vroeg. Eenmaal aangekomen bij de mooie accommodatie van RC Drachten konden de Pigs vrijwel meteen beginnen met het omkleden om voldoende te kunnen opwarmen. De warming up zag er goed uit, iedereen helemaal gefocust om de verloren thuiswedstrijd goed te maken. Het beloofde hoe dan ook een moeilijke wedstrijd te worden. Zowel dit seizoen als het vorige seizoen wisten The Pigs namelijk niet van Drachten te winnen.

De wedstrijd begon met een kick-off die, dankzij de straffe wind, net niet de tien meter haalde. Hierdoor begon de wedstrijd feitelijk direct met een scrum, een mooie gelegenheid om te laten zien dat de Pigs hier zijn voor de punten. Deze scrum werd gewonnen van de tegenstander en dit beeld werd vrijwel de gehele wedstrijd doorgezet.

De eerste helft ging gelijk op met een positioneel voordeel voor de mannen van Drachten. De defensie van de Pigs hield goed stand. In het laatste kwartier van de eerste helft werd ook het aanvallend spel van de Pigs sterker. Dit werd ook beloond met de openingstry van Jeroen de Jong. In de rust was de score 0-5 in het voordeel van de mannen uit Arnhem.

De tweede helft begon slordig. Dat werd gelijk afgestraft door Drachten, dat de score omdraaide naar 10-5. Voor The Pigs reden om er een tandje bij te zetten. Defensief werd het spel weer sterk. Ook het vertrouwen om goede aanvallen op te zetten keerde terug. Door een verloren bal uit een goede aanval van The Pigs kon Drachten niet anders dan de bal wegschoppen. Die belandde in de handen van Joppe du Bois, die hem snel doorgaf aan Nick Wiggers. Hij wist handig een aantal verdedigers weg te houden en de bal af te geven aan Stijn du Bois. Die brak door de laatste verdedigingslinies van Drachten en bracht de Pigs op gelijke hoogte. Philip schopte de conversie dit keer raak. Gefrustreerd door de 10-12 achterstand moest Drachten vrijwel alleen nog maar de aanvallen van de Pigs afweren. Dit lukte ze vrij goed totdat Wouter Baljet een gat wist te vinden en de laatste try van de wedstrijd scoorde. De conversie bracht de score op 10-19. Met nog tien minuten te gaan waren de Pigs hard op zoek naar het welverdiende bonuspunt voor vier tries. Maar dat zat er niet in. De eindscore 10-19. Sterk spel van zowel de voorwaartsen als de lijn zorgde voor een mooie overwinning. De terugreis helemaal uit Drachten was dus euforisch. Op naar volgende wedstrijd.

Competitiepagina op Rugby.nl