ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Moeizame winst in het hoge noorden

Posted on 24 jan, 2014 in 1e team senioren

Wedstrijdverslag RC Phoenix – ARC the Pigs
Verslag: Jurjen van Dijk
 

Uit naar Delfzijl: een nieuwe ervaring voor The Pigs. Kreten als ‘Eind van de wereld’, en ‘Te dicht bij de Noordpool’ vielen vaak langs de zijlijn. Er moest gewonnen worden. Niet alleen om de overwinning thuis een goed gevolg te geven, ook voor de punten.

De eerste vijftien minuten bestonden uit warrig spel van zowel de Pigs als Phoenix. Drie twijfelachtige penalty’s voor Phoenix brachten de thuisclub dicht bij de tryline van de Pigs die, tot dat moment, niets te vrezen hadden van de club uit Delfzijl. Na een dosis magie van de thuisclub was de stand 5-0.

Er volgde een periode van pressie door The Pigs, gedreven om de achterstand ongedaan te maken. Phoenix zette alle zeilen bij in een uiterste poging een try van de bezoekers te voorkomen. Onsportief spel leidde tot een tripje naar de sin bin voor zowel een speler uit Delfzijl als Jos IJspeert. Beide teams speelden verder met veertien spelers. Binnen vijf minuten stonden de Pigs met dertien man na (wat de ref beoordeelde als) onsportief gedrag van Nick Wiggers. Even later leken de taaie mannen uit het noorden een try te gaan drukken uit een voordeelsituatie. In plaats van zeven punten, moesten ze het toch stellen met een penalty op de twintig meterlijn. Vanaf dat moment zijn The Pigs niet meer in de problemen geweest.

De coach van The Pigs gebruikte de rust voor een stevige peptalk. De shirts van The PIgs, die vrijwel identiek zijn aan die van Phoenix, werden voor de duidelijkheid binnenstebuiten gedraaid. De frisse start leek te helpen, want de Arnhemmers schoten uit de startblokken. Goed verdedigend werk van Phoenix, vooral van de fullback, voorkwam een snelle try. Het momentum, tot dat moment in handen van de Pigs, begon langzaam naar Phoenix te schuiven. Het was Stijn du Bois die hier de score opende na een sterke, gedreven run.

Stand: 5-7, het momentum weer in handen van de Pigs. Een mislukte kick leidde de tweede try in voor de Pigs. Wederom een mooie run van Stijn du Bois, na goed voorbereidend werk van Nick Wiggers; stand 5-12. De Pigs hadden het beste van het spel maar slaagden er niet in hun voorsprong uit te bouwen. Enkele stuiptrekkingen van de inmiddels geplukte feniks mochten niet baten. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld.

Competitiepagina op Rugby.nl