ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Meiden sevensteam in Arnhem

Posted on 2 apr, 2014 in Algemeen, Dames, Jeugd

Ruim voor aanvang begonnen de eerste rugbymeiden in de leeftijd van 12 tot 18 vanuit het hele land binnen te druppelen bij ARC The Pigs. Bij aanvang, om tien uur er waren zo’n dertig meisjes aanwezig. Na een korte warming up, begon het serieuze deel van de dag: de training met Richard van de Broek, de trainer van het Nederlandse Rugby 7’s developmentteam.

De training begon met balvaardigheden. Hierna moesten de meisjes de bal overgooien op verschillende manieren. En, ook erg belangrijk  voor rugby, het vangen van de bal van uit verschillende posities. Na enige tijd ging de meiden handoffs oefenen, met om het wat moeilijker te maken sidesteps erbij. Daarna was het tijd voor de meiden om één van de populairste onderdelen van rugby te oefenen: tackelen met handoffs en sidesteps. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een wedstrijdje om te zien wie het beste is in dropkicks tussen palen.

Ondangs het harde werk was er ook veel giechelen en gezelligheid te zien en horen vanuit het veld. Na de lunchpauze werden wedstrijden gespeeld. De meiden waren opgesplitst in twee groepen van veertien en jonger en van vijftien en ouder. In iedere groep werden minstens twee teams gevormd. Er werd fanatiek gespeld met mooie handoffs, sidesteps en tackles. Aan het eind van de dag ging de meiden moe terug naar huis. Dus de ouders hadden het rustig in de auto.