ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Meetrainen?

Als je deze site gevonden hebt, heb je waarschijnlijk interesse in rugby of ben je er al mee verbonden. Als je een keer mee wil trainen, is dat natuurlijk mogelijk. Het enige wat je in het begin nodig hebt zijn sportkleren, zonder ritsen of capuchon, bij voorkeur sportschoenen met noppen, een bitje is verplicht (te koop bij de club) en een handdoek om na de training te douchen. Als je mee komt trainen wordt er (bij de senioren) in het begin extra op je gelet, en krijg je doorgaans een wat meer persoonlijke uitleg over hoe het spel werkt en over hoe je, bijvoorbeeld, moet tackelen en passen. Na een paar trainingen kun je dan meestal volledig meetrainen met de senioren.

Ook bij de jeugd wordt er in het begin extra op je gelet, maar daar kan je meestal gelijk met alles meedoen! Spelenderwijs word je dan wegwijs gemaakt in de spelregels, in de verschillende posities en in de techniek van onder andere het tackelen. Er trainen zowel jeugdleden die al een paar jaar rugby spelen, als jeugdleden die pas net komen kijken, dus je past altijd binnen de groep.

Wij bieden de mogelijkheid dat uw kind 3 keer gratis en hierna 6 weken lang meedoet met de trainingen zonder verdere verplichtingen dan €40,- introductiekosten. Deze kosten zijn nodig voor de inschrijving als introductielid bij de Nederlandse Rugby Bond. Na zes weken besluit u samen met uw kind of hij/zij lid gaat worden van ARC The Pigs. Zo niet, dan geeft u dat door, dat hij of zij niet volledig lid wil worden. Als uw kind wel lid wordt, dan worden de introductiekosten verrekend met de geldende contributie. Hierna is uw kind officieel lid van ARC The Pigs.


 

Trainingstijden:

SENIOREN (dames en heren) Dinsdag en donderdag 20:00-21:30
Spelers worden geacht omstreeks 19:30 aanwezig te zijn.

COLTS (16, 17 en 18 jarige) De colts trainen mee met de Senioren Dinsdag en Donderdag 20:00-21:30
Spelers worden geacht omstreeks 19:30 aanwezig te zijn.

JUNIOREN (14 en 15 jarige) Dinsdag 18:30-20:00 en donderdag  18:30-20:00

CUBS (12 en 13 jarige) Dinsdag 18:30-20:00 en donderdag  18:30-20:00 het kan voorkomen dat deze samen met de Junioren trainen. Over het algemeen gebeurt dat alleen als de groep, door b.v. vakantie, schoolwerk of blessures erg klein is en om dan team drills te oefenen is het wenselijk om alles bij elkaar te doen. Uiteraard wordt er dan extra op gelet dat het verschil in fysiek (qua lengte, gewicht en kracht), eerlijk, maar zeker ook veilig verdeeld is.

MINI’s (10 en 11 jarige) Dinsdag 18:30-20:00 en donderdag  18:30-20:00 het kan voorkomen dat deze met de Cubs meedoen. Over het algemeen gebeurt dat alleen als de groep, door bv vakantie erg klein is en om dan team drills te oefenen is het dan wenselijk om alles bij elkaar te doen. Uiteraard wordt er dan ook extra op gelet dat het verschil in fysiek (qua lengte, gewicht en kracht), eerlijk, maar zeker ook veilig verdeeld is.

BENJAMINS (8 en 9 jarige) Dinsdag 18:30-19:30 en donderdag 18:30-19:30 de Benjamins trainen samen met de Mini’s. Als de Mini’s met de Cubs meetrainen, worden de Benjamins apart getraind.

TURVEN (6 en 7 jarige)
Dinsdag 18:30-19:30 en donderdag 18:30-19:30

De jongste jeugd is verdeeld in vier leeftijdscategorieën: Turven (Onder 8), Benjamins (Onder 10) en Mini’s (Onder 12). GTBM-ers spelen geen landelijke competitie, maar spelen regionaal georganiseerde toernooien. De zogenaamde (G)TBM-dagen. Daarnaast organiseert Rugby Nederland enkele GTBM-Bondsdagen. Dit zijn toernooien waar teams uit verschillende regio’s deelnemen. Tenslotte nemen de GTBM deel aan toernooien, georganiseerd door clubs.