ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Jeugd

Spelplezier, ontwikkeling van de basisvaardigheden en teamgeest staan bij ARC The Pigs centraal. Of je nu een jongen of een meisje bent, groot, klein, dik, of dun bent, voor elk kind is er bij rugby een plaats in het veld. Kinderen leren al vroeg wat het betekent deel uit te maken van een groep en wat de groep (hun team) voor hen kan betekenen.

Turven (7/8 jaar)
Bij de turven wordt het accent uitgebreid met het ervaren van fysiek contact en het leren beschermen van jezelf daarbij (zowel actief als passief). Ook beginnen we met het invoeren van wedstrijdjes, het passen (gooien) in een lijn en het verdedigen als lijn.

Benjamins (9/10 jaar)
De Benjamins gaan verder met de wedstrijd elementen en leren de beginselen van rucks, mauls en scrum (uncontested).

Mini’s
Vanaf de mini’s wordt het rugbyspel zelf belangrijker. Kinderen leren een groter aantal individuele vaardigheden in combinatie met positiespel, aanvalspatronen, verdediging en spelinzicht.

Cubs, Junioren en Colts
Bij de cubs, junioren en colts worden alle aangeleerde technieken herhaald en gaan de spelers ook daadwerkelijk deelnemen aan de reguliere competitie. Bij deze leeftijden hebben de spelers in het algemeen een vaste positie en daarmee wordt ook in de training,zoveel mogelijk, rekening mee gehouden.

In welke leeftijdcategorie men ook zit, altijd staan teamgeest en plezier centraal. Respect hebben voor en plezier maken met elkaar én de tegenstander, is een belangrijk onderdeel van rugby. Zonder tegenstander namelijk geen wedstrijd. Dat geldt ook voor de ‘ref’ (= referee, oftewel de scheidsrechter): de belangrijkste persoon in het veld die altijd gelijk heeft, geen discussie dus! En dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor ouders en toeschouwers.

Voor veel ouders en kinderen is rugby een onbekende sport. Daarom bieden wij de mogelijkheid dat uw kind 3 keer gratis en hierna 6 weken lang mee kan doen, zonder verdere verplichtingen dan de introductiekosten.

Voor meer informatie:

jeugdzaken@thepigs.nl

Informatieboekje voor jeugd