ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

De club

arc-the-pigs-001-1024x681

Geschiedenis

ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie. In de eerste jaren uitkomend in de 1e klasse en de toen nog bestaande overgangsklasse. Later met wisselend succes uitkomend in de 2e t/m 4e klasse. In het begin was de vereniging alleen toegankelijk voor mannen. Medio jaren tachtig werd de eerste jeugdafdeling opgericht binnen de vereniging. Damesrugby bij ARC The Pigs is mogelijk sinds 1998.

Teams

Momenteel speelt het 1e herenteam van The Pigs in de 3e klasse. Vanaf het seizoen 2016-2017 heeft The Pigs een eigen 2e herenteam. Het 2e herenteam speelt in de 4e klasse. De jeugdteams spelen samen met andere clubs uit Gelderland. Dit samenwerkingsverband, de Subregio Gelre, maakt deel uit van het district Oost. Als Subregio spelen de jongste spelers wedstrijdjes tegen elkaar en tegen de overige Oost clubs. Jeugd vanaf 13 jaar neemt, met een Gelre team, deel aan de landelijke competitie.

Clubkleuren 

Rugbyclub The Pigs speelt in een zwart rugby tenue met op de rugbytrui één enkele horizontale groene band. De sokken zijn aan de bovenzijde voorzien van een groene band.

Clubaccommodatie

Rugbyclub The Pigs heeft sinds haar oprichting op diverse locaties in Arnhem gezeten. Na de oprichting van de vereniging hebben we een tijd gespeeld op de locatie waar nu korfbalvereniging Oost-Arnhem is gevestigd. Later is de vereniging verhuisd naar het terrein van de oude ijsbaan Thialf aan de Merwedestraat in de wijk Presikhaaf. Omdat dit terrein door invloed van nabijgelegen industrie verontreinigd was is besloten om in in 1994 te verhuizen naar de huidige locatie aan de Drielsedijk. Met veel enthousiasme werd daar door de leden een clubhuis met goede kleedvoorzieningen gerealiseerd. In 2005 werd het wedstrijdveld voorzien van een veldverlichting, waardoor het mogelijk werd op het gehele veld te trainen. Dit was nodig gezien de toename van leden over de diverse leeftijdscategorieën.

De intense groei van sportpark Drielsedijk heeft het mogelijk gemaakt om een eigen club accommodatie te realiseren te Bakenhof.