ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Dames

Team nieuws en wedstrijdverslagen

Rugby, iets voor jou?

Rugby is een tactisch spel waarin je wel tegen een stootje moet kunnen. Iedere positie heeft zijn eigen taak en eigen vereisten aan kracht, snelheid en conditie. Juist die verscheidenheid aan posities en de daaraan gekoppelde lichaamsbouw en tactieken maakt het spel zo interessant.

Als je voor het eerst gaat rugbyen leer je dan ook eerst hoe je kunt vallen, tackelen, inkomen op een kussen, het passen van de bal en de regels van het spel. Tevens wordt er flink gewerkt aan je conditie zodat je uiteindelijk de 2 keer 40 minuten in de wedstrijd kunt volhouden. Rugby is een intensieve en verslavende sport waarin je op een eerlijke manier je energie kwijt kunt. Daarnaast staat rugby bekend om de gezelligheid die eromheen hangt.

Wat heb je nodig voor rugby? Voetbal/ rugbyschoenen, een gebitsbeschermer, een stevige korte broek, stevig t-shirt en eventueel scheenbeschermers. En natuurlijk doorzettingsvermogen, enthousiasme en een stevige portie gezelligheid!

Mocht je zin hebben om een keer een balletje te gooien, stuur een e-mailtje naar wildpigsrugby@gmail.com of info@thepigs.nl, of kom langs op een van de trainingsavonden.