ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

Arnhems gras is groener

Posted on 7 nov, 2013 in 1e team senioren, Algemeen

Wedstrijd ARC The Pigs vs ZRC de Duuvels
Verslag: Sybrand Loois

The Pigs hadden zich er zondag op voorbereid om de tryline hard te moeten verdedigen tegen de Duuvels uit Zevenaar. Twee jaar geleden stond de derby nog garant voor een stevige matpartij, maar de wedstrijd werd voor The Pigs een walk-over zonder opstootjes. De score, 73-3 voor The Pigs, spreekt boekdelen.
In de opening van de wedstrijd namen The Pigs al snel de leiding. De kick off kwam aan bij de Duuvels, maar die wisten zich weinig raad met de snel aanstormende zwart-groene lijn. De club uit Zevenaar hoopte het op te lossen met een kick, maar die eindigde dankzij Willem Scheerder meteen in een try voor The Pigs. De tweede try volgde niet veel later. Er volgde een regen van try’s, waar de Duuvels niets tegenin te brengen hadden. Aan het eind van de eerste helft was de stand 39-0.
Ook in de tweede helft was de Arnhemse trylijn voor de Duuvels onbereikbaar. Ondanks wat slordige passes van zowel de voorwaartsen als lijnspelers bleef het spel op de helft van Zevenaar. Voor Chiel Crul, de oudste speler van de Arnhemse ploeg, het moment om z’n eerste try voor The Pigs te drukken. Toch wisten de Duuvels Arnhem nog terug te dringen naar de trylijn. Twee penalty’s werden door de voorwaartsen van The Pigs nog goed uitverdedigd, maar een derde belandde tussen de palen. Drie punten voor Zevenaar. Rostan Divani, die zijn rentree maakte na zes weken afwezigheid door een blessure, maakte aan de puntenregen een eind. Al na een paar minuten in het veld scoorde hij een try.

The Pigs wonnen met overmacht, de wedstrijd eindigde in 73-3. Voor de trots, het zelfvertrouwen, de positie op de ranglijst, het puntensaldo en de baromzet een zeer welkome overwinning voor The Pigs.

Competitiepagina op Rugby.nl http://www.resultservices.nl/rugby/overview.php?Page=SENIOR&LevelID=5&CompID=731