ARC The Pigs

Arnhemse Rugby Club The Pigs

ARC The Pigs winnen de Plate in Groningen

Posted on 12 mei, 2014 in 1e team senioren, Algemeen

ARC The Pigs winnen de Plate in Groningen.
Afgelopen zaterdag reisde een select gezelschap van The Pigs nog maar eens af naar Groningen voor een mooie dag rugby. Dit keer voor het wereldberoemde Groningen 10s toernooi. Met een extra speler van de Wild Rovers vertrokken we in alle vroegte met z’n tienen vanaf de club.

Om 11:00 was de kick-off van de eerste wedstrijd van 2 keer 10 minuten. De tegenstanders waren de Dragons uit Hengelo. Al snel bleek dat we met een paar sterke lopers toch een maatje te groot waren. Mede door snelle tries van Christiaan en Willem kwam de tegenstander nooit echt tot een goede aanval. De eerste wedstrijd werd dan ook met grote cijfers gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Groningen zelf. Een veel betere tegenstander dan de Dragons. Het werd een spannende wedstrijd waarin The Pigs een paar keer bijna tot scoren kwamen. Ook Groningen ging vol voor de winst maar doordat er goed verdedigd werd door de Arnhemmers kwamen zij er ook niet doorheen. Trainer/coach Henk deed in deze wedstrijd ook een tijdje mee en legde zo het eigen Groningen het vuur aan de schenen. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De laatste pot werd gespeeld tegen Rotterdam. Na twee snelle tries leek ook dit een overwinning te gaan worden, maar The Pigs konden het hoge tempo niet volhouden. Ook viel bij de tweede try, na een indrukwekkende sprint, Rostan uit met een blessure aan z’n hamstring. De Rotterdammers kwamen sterk terug en wisten zo nog drie keer te scoren en de overwinning binnen te slepen.

Na een overwinning, een gelijk spel en een verliespartij moesten we verder spelen om de Plate. Hierbij was een team uit Engeland de eerste tegenstander in de knock-out fase. Die hadden echter de dag ervoor al een wedstrijd gespeeld tegen Groningen, gevolgd door een uitgebreide derde helft, die nog steeds niet helemaal afgelopen was. Hier wisten The Pigs wel raad mee en rolde dit team simpel op. Op verzoek van de Engelsen werd de tweede helft dan ook met de helft ingekort.

In de halve finale was Den helder de tegenstander. Nu toch wel erg gemotiveerd om toch nog het onderste uit de kan te halen gingen The Pigs er vol tegen aan om een finaleplaats veilig te stellen. Dat lukte vrij aardig, de gaten werden goed gevonden en optimaal benut. Ook Henk die nu de tweede helft meedeed met Den Helder kon The Pigs niet uit de finale houden.

In de finale maakten we onze opwachting tegen de Groningse studenten. Een geduchte tegenstander waar we in de competitie twee keer nipt van hadden verloren. Wel was al geconstateerd dat ze toch wel wat tekort kwamen in de voorwaartsen. Met deze kennis en weer goede vroege druk van Willem en Christiaan gingen we vol voor de winst en de Plate. Al snel bleek dat de studenten geen antwoord hadden op het beestachtige pack uit Arnhem. De vele scrums werden bijna allemaal gewonnen door The Pigs. Met dit voordeel en hard werk kwamen wij er een aantal keren goed doorheen en wisten we te scoren. Na nog een paar goede scores kwam de overwinning niet meer in gevaar en mochten onze uitzinnige spelers de Plate in ontvangst nemen.

Nu op naar het volgende toernooi in Leeuwarden over twee weken. In de tussentijd hard trainen om ook daar het onderste uit de kan te halen.